27.11.2013 13:11

Nová publikace - TIŠNOVSKO A BETLÉMY

Nová publikace

Informace o knize „TIŠNOVSKO A BETLÉMY“, kterou vydává společnost Art Periscope s.r.o. se sídlem v Tišnově u příležitosti 5. ročníku výstavy betlémů, letos opět v prostorách OÚ Předklášteří, kde bude při vernisáži této výstavy 14. prosince 2013, jejíž začátek bude ve 14 hodin slavnostně pokřtěna.

 

Tato publikace navazuje na loňský katalog betlémů vydaný pro 4. ročník výstavy společnosti Art Periscope. A protože návštěvníky těchto výstav zajímají i „rodné listy“ vystavovaných betlémů, rozhodl se autor výstav Zdeněk Jílek sesbírat co nejvíce poznatků nejenom o těchto exponátech a výtvarnících, ale třeba i o historii betlémů nebo o betlémech v kostelích na Tišnovsku.

Kniha má 96 stránek, 64 barevných a 32 černobílých, formát 25 x 17 cm, na křídovém lesklém papíře s brožovanou vazbou. V úvodu jsou všeobecné informace o historii betlémů, m.j. i články od Mirka Andrleho, Naděždy Parmové nebo Vráti Ebra. Ve druhé části jsou medailonky 27, vesměs regionálních výtvarníků, kteří představili svůj betlém na výstavách společnosti Art Periscope.

3. kapitola obsahuje betlémy z kostelů v Tišnově, Předklášteří, Lomnici, Drásově a Doubravníku. Dále jsou v knize vybrané betlémy ze sbírek manželů Jílkových z Tišnova a Jiřího Gottwalda ze Křtin. Pátá kapitola představuje malíře betlémů vystavujících v Tišnově (Hruška, Svatoš, Vojtek, Mikundová, Pavlík) a na závěr je fotogalerie z minulých čtyř ročníků našich výstav.

 

Všechny další akce a informace pro objednávání této jedinečné, nejen vánoční publikace, naleznete na mailové adrese www.artperiscope.cz nebo na tel. 603419745.

—————

Zpět


Kontakt

Betlemáři Jižní Moravy